Într-un comunicat, compania a menționat că are un nou director general – Alexandru Ceban. „Actualul manager are o carieră de peste 20 de ani în sectorul financiar-bancar, alăturându-se echipei „Air Moldova” în 2018, în calitate de director financiar al companiei. Noile modificări în structura organizației vin în contextul implementării planului de modernizare a companiei „Air Moldova”, se mai arată în comunicat.

Nou director a spus că va urma planul de modernizare a companiei,  care „prevede extinderea și reînnoirea flotei noastre aeriene, dezvoltarea rețelei de destinații, creșterea capacităților de transportare și fortificarea securității traficului aerian”. „Aceste acțiuni vor contribui la reformarea capitală a companiei și oferirea unor servicii de transport aerian sigure și confortabile pentru fiecare client”, a declarat Alexandru Ceban.

Informații cu privire la demiterea lui Iulian Scorpan au apărut inițial doar în presă, care mai scria că motivul ar fi fost opunerea lui Scorpan față de anumite transferuri bancare.

De menționat este că, pe 12 septembrie, membrii Consiliului Suprem de Securitate au analizat posibilitatea întoarcerii companiei „Air Moldova” în posesia statului. Mai exact, se dorește anularea contractului de privatizare. „În timpul apropiat, statul a iniția o cauză în acest sens”, a spus șeful statului, Igor Dodon.

Amintim că, în octombrie 2018, Agenția Proprietății Publice a anunțat cumpărarea operatorului național „Air Moldova” de către Civil Aviation Group, firmă formată de compania românească Blue Air și un grup de investitori din Republica Moldova.

Civil Aviation Group s-a obligat să achite 50 de milioane de lei în buget și să preia datoria de peste 1,2 miliarde de lei a companiei „Air Moldova”. Privatizarea, una dintre cele mai mari din ultimii ani, a stârnit critici din partea unor experți, dar și din partea opoziției.

Potrivit versiunii oficiale, „Air Moldova” a fost scoasă la vânzare pentru a evita falimentul companiei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!