Mai exact, construcția a fost instalată de Primăria Chișinău în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

„Este o instalație urbană, amplasată într-o zonă aglomerată și populară. Este ca un simbol, un punct de atracție pentru turiști, cetățeni, fiindcă oamenii pot face poze. Recent, a fost instalat și iluminatul”, ne-a spus ofițerul de presă al Primăriei, Vasile Chirilescu.

Întrebat cum a fost selectată locația respectivă, acesta a explicat: „Este un scuar amenajat, acolo avem un flux mare de cetățeni, în apropiere avem havuzul, rețele de restaurante. S-au ales cele mai aglomerate locuri. Ne dorim să avem asemenea inscripții și în alte sectoare ale orașului”.

Candidatul PSRM la șefia capitalei, Ion Ceban, a postat o fotografie pe Facebook cu aceeași inscripție:


„Acum e campania electorală. Construcția a fost instalată din bani municipali, e făcută de municipalitate”, a comentat Vasile Chirilescu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!