„Am format o echipă pentru Consiliul Municipal, o echipă puternică din oameni care știu, pot și vor să rezolve problemele orașului Chișinău, din oameni neafiliați politic. Împreună să putem să schimbăm spre bine situația în oraș, să construim un oraș care să asigure cetățenilor oportunități, confort și siguranță. Vom face exact ceea ce am făcut până acum, vom lucra pentru orășeni, doar că acum vom face asta având posibilitatea luării deciziilor, fiind în interiorul autorității publice locale”, a declarat Victor Chironda.

Echipei sale i s-a alăturat și expertul în energetică Sergiu Tofilat, care și-a dorit să participe la alegerile locale noi din Chișinău, din 2018. Nu i-a reușit însă atunci să adune semnăturile necesare pentru a candida independent.

„Motivul pentru care am decis să mă implic e valabil și astăzi. Obiceiul că deciziile privind dezvoltarea orașului nu se iau la Primărie, ci în birourile de partid, nu îmi place și lucrul acesta trebuie schimbat. De aceea am decis să mă implic, să formăm o echipă de oameni profesioniști, oameni activi care se ocupă de problemele orașului. O putem face mai eficient ca funcționari publici în CMC”, a menționat Sergiu Tofilat.

Amintim că alegerile locale generale vor avea loc pe data de 20 octombrie. Atunci, în patru circumscripții electorale vor fi organizate alegeri parlamentare noi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!