În cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, Vladimir Voronin a vorbit despre activitatea lui Igor Dodon: „Uitați-vă la acești trei ani de președinție ai acestui președinte pe care l-ați ales contrar Constituției. Lui i-au crescut trei bărbii în acești ani”.

A fost întrebat despre planurile de viitor ale partidului pe care îl conduce. „De ce voi, jurnaliștii, trebuie să vă băgați nasul în atribuțiile partidului nostru? Care-i problema?”, a răspuns el.

Voronin s-a arătat deranjat de mirosul din capitală: „Să fim serioși. Nu numai că pute, dar în genere pute totul. Un tupism nemaipomenit”.

A mai spus că este sceptic cu referire la șansele lui Ion Ceban de a ocupa fotoliul de primar. „Fii serios. „Ion-megafon” să facă ordine în Chișinău. El n-a condus nici o fermă cu doi iepuri”, a menționat comunistul, chiar dacă au împărțit cândva aceeași formațiune politică.

„Când erau acolo (n.r. - în PCRM) erau sub control. Îi țineam de gât. Numai făcea un pas într-o parte, deodată îi puneam la loc”, a explicat el.

Nici membrii actualei guvernări nu au fost uitați: „Lasă-i să fie sănătoși. Chiar dacă sunt primitivi, chiar dacă nu au pregătirea respectivă. La noi care e mentalitatea? El crede că dacă s-a așezat în fotoliu, deodată din cer îi curge minte, capacități, profesionalism, el știe totul. A doua zi chiar crede în asta și începe a da recomandări”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!