„Ieri, în cadrul procesului de negocieri am ajuns la decizia ca oficialii din Republica Moldova, care anterior aveau nevoie de o permisiune în scris pentru a traversa zona sau pentru a vizita localitățile din stânga Nistrului, o vor putea face fără a face această solicitare. Din 16 septembrie acest regim va fi unul liber, atât pentru vizite private, cât și pentru tranzit”, a declarat Șova.

Amintim că la 12 iulie curent, prim-ministra Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentații mediatorilor și observatorilor din cadrul formatului de negocieri „3+2”, în cadrul căreia a solicitat asistență în determinarea părții transnistrene să elimine, în timpul cel mai apropiat, interdicția de a călători pe malul stâng pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!