Campania #DăruieșteoCarte a ajuns și în redacția noastră: „Am dăruit lumină”!

Campania #DăruieșteoCarte a ajuns și în redacția noastră: „Am dăruit lumină”!

Echipele AGORA și  EA.md au răspuns pozitiv inițiativei de dotare cu cărți pentru bibliotecile din sate. Boxa pentru cărți s-a umplut în doar câteva zile până la refuz. Inițiativa de a dota cu bibliotecile de la sate cu carte nouă, în limba română i-a mobilizat pe colegii ambelor redacții să doneze cărți, enciclopedii, reviste și literatură artistică și de specialitate, la inițiativa „Ajută un OM”.

Jurnaliștii de la AGORA și EA.md au donat cărți noi sau în stare foarte bună, utile elevilor de la sate, care vor înlocui cu succesul loturile de carte vechi, cu grafie chirilică sau depășite de timp (în stare foarte proastă). Pe lângă literatură artistică, aceștia au adus cărți de jurnalism și comunicare, enciclopedii sau broșuri tematice dedicate tinerilor.

Irina Ghelbur, manager Interact Media: „Am adus cărți selectate împreună cu copiii mei, care în fiecare seară au norocul de a putea alege din ce carte își ascultă povestea de seară. Vreau ca toți copiii din Moldova să aibă acest noroc: să intre în lumea poveștilor și să se bucure de o copilărie colorată. Am adus și câteva cărți de istorie pentru copiii mai mari, care astfel pot descoperi singuri ce și cum s-a întâmplat în trecut. Cărțile nu trebuie să lipsească din bibliotecile din sate și de-acasă!”

Publicitate
...

Lilia Anton, sales manager: „Când eram copil mergeam la bibliotecă și cel mai mult îmi plăceau enciclopediile „Vreau să știu”, în care găseam absolut tot de ce aveam nevoie. Am decis să aduc aceste cărți pentru că avem o colecție de carte mai mare și mi-am zis că le vor prinde bine aceste enciclopedii, așa cum pe mine m-au ajutat în copilărie cele pe care eu le găseam la biblioteca din sat”.

Nata Levițchi, event manager: „E atât de fascinant, în era tehnologiilor, să ajungi la bibliotecă și să „pui mâna pe o carte”, în adevăratul sens al cuvântului. Cărțile donate le-am studiat în ciclul de masterat și m-au ajutat să descopăr un cu totul alt univers decât cel studiat la licență. E fain să poți împărți ceea ce ți-a fost util și te-a ajutat să te dezvolți și crești, celor interesați de domeniu”.

...

Natalia Munteanu, reporter AGORA: „Eu uneori fac ordine în lucrurile personale, inclusiv pe raftul cu cărți. Eliberez raftul pentru alte cărți interesante, care îmi vor aduce la fel de multă bucurie. Am adus cărți lecturate sau de care nu mai am nevoie, dar care sper să bucure copiii de la sate.”

Nadia Darie, editor EA.md: „Cred că orice carte citită trebuie să meargă din mână în mână, să bucure alt cititor după fiecare lectură. E mult mai util decât să stea frumos în bibliotecă, umplând un raft, și adunând praf. Sper să fie citite și recitite, deoarece unele chiar merită”.

Poți dona și tu carte în cadrul campaniei „Dăruiește o Carte” direct prin Asociația „Ajută un OM” sau chemând boxa pentru donații în biroul tău de muncă.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal