„Corupţia în sistemul educațional rămâne o problemă larg răspândită în Republica Moldova, mai ales în capitală. De peste 20 de ani, responsabilii din domeniu sunt conştienţi de gravitatea situaţiei, dar se fac a nu o vedea şi pasează responsabilitatea altor structuri ale statului. În mod special menționăm autoritățile de la Ministerul Educației care par a nu fi deranjate de colectările de sute de milioane lei în cadrul școlilor și grădinițelor”, susțin membrii asociației.

Potrivit autorilor petiției, schemă infracțională din acest domeniu  funcționează sub umbrela sistemului educațional.

Ca urmare a activității acestui sistem infracțional de colectare a taxelor informale. Zeci de mii de părinți ai copiilor din școlile și grădinițele Republicii Moldova, sunt sistematic terorizați cu solicitări insistente de a achita bani „pentru binele copilului”.

Anual, suma obținută din colectarea taxelor informale în instituțiile preșcolare din capitale  reprezintă aproximativ 184 milioane lei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!