Producătorul spune că din cele 16 hectare cultivate cu viță de vie, 6 se află în siguranță, iar în anii următori își propune să instaleze sistemul pe întreaga suprafață cultivată.

„Am început a instala sistemul în luna februarie, plantația fiind pe rod ne-a fost destul de greu să realizăm lucrările, iar la sfârșitul verii am finisat instalarea. Mă bucur că am reușit, deoarece experiența din anul trecut, când o bună parte din struguri au fost afectați de ploi în întreaga țară, demonstrează încă o dată cât este de important să implementăm tehnologii moderne”, a declarat Mereacre pentru sursa citată.

Producătorul a mai adăugat că, unul dintre cele mai de succes soiuri de viță de vie, cu care producătorii autohtoni vor reuși să cucerească noi piețe de desfacere și să obțină rentabilitate sporită este Moldova

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!