Incidentul a avut vineri, în jurul orei 20:10. Conform procedurilor legale, polițiștii de frontieră au fost informați despre aflarea la bordul aeronavei de pe cursa Paris-Chișinău a unui cetățean moldovean, în vârstă de 29 de ani, deportat de că autoritățile franceze.

Tânărul a fost însoțit până la ghișeul de control al actelor, unde, la verificarea minuțioasă a acestora, s-a depistat un buletin românesc. „După formă și fond, nu corespunde unui original. Din primele cercetări, cu ajutorul tehnicii din dotare, au fost confirmate bănuielile angajaților Poliției de Frontieră – buletinul este falsificat”, se arată într-un comunicat emis presei.


Documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare, iar persoana riscă să fie cercetată penal pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!