„În prezent, angajații Poliției de Frontieră sunt obligați de a purta legitimațiile de serviciu la vedere, pentru a putea fi identificați de către cetățeni, deoarece așa prevede regulamentul intern. Însă aceste legitimații dețin vizibil date cu caracter personal, care ar putea fi folosite împotriva polițiștilor de frontieră, cât și în alte scopuri ilegale. Astfel, vin cu propunerea de a implementa un nou tip și unic de ecuson nominal, pe care colegii mei să-l poarte în timpul serviciului, în baza căruia cetățenii să poată stabili identitatea angajatului Poliției de Frontieră, dar totodată și să le fie păstrate datele cu strict caracter personal”, a explicat Rosian Vasiloi.

Iată care sunt cele trei modele:

„Am să fac referire și la cazul din 27 august 2018, despre care am mai vorbit anterior, când în timp ce protestam alături de un grup de cetățeni în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt, am fost ridicați forțat de oameni necunoscuți și fără însemne, de unde puteam fi noi siguri că aceștia erau ,,oameni ai legii”. În acest sens, consider că cetățenii trebuie să recunoască omul cui i se adresează, mai ales atunci când acesta reprezintă un organ de drept, însă fără multe informații de identitate”, a adăugat Vasiloi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!