„Organizarea și desfășurarea Festivalului Etniilor impulsionează comunicarea interetnică și contribuie la facilitarea integrării civice și socio-culturale a minorităților naționale în societate”, a menționat Primăria Chișinău într-un comunicat.

Festivalul aduce culoare, cântec, joc și voie bună, spun organizatorii. Participanții îmbracă straie naționale și pășesc în paradă pe aleile din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Reprezentanții minorităților etnice își etalează creațiile meșteșugărești în cadrul expozițiilor, îi întâmpină pe vizitatori cu bucate tradiționale și împărtășesc din secretele bucătăriei lor.

Vedeți mai jos programul festivalului:

9:30. Depunere de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt;

10:00. Inaugurarea Festivalului Republican al Etniilor, scena centrală, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”;

10:30. Vizitarea de către oaspeţi a mini-pavilioanelor improvizate ale organizaţiilor etnoculturale participante la festival;

11:00 – 15:00. Expoziţii de carte, lucrări de artă decorativ-aplicativă, arte plastice, artizanat, expoziţii de costume naţionale, programe artistice desfăşurate pe aleile Grădinii Publice „Ştefan cel Mare şi Sfânt”;

11:00 – 15:00. Spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizaţiilor etnoculturale în scena principală a festivalului;

15:00 – 17:00. Evoluarea fanfarei Direcţiei parcurilor de cultură a Primăriei municipiului Chişinău. Hora prieteniei, la platoul din fața havuzului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!