Anunțul a fost făcut în timpul întrevederii șefului statului, Igor Dodon cu Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Franceze, Amélie de Montchalin. 

„Președintele țării a apreciat dialogul între Moldova și Franța, inclusiv la nivel de șefi de state. În acest sens, Igor Dodon a reamintit de cele două întrevederi personale cu Președintele francez, Emmanuel Macron, ce au avut loc în 2018. Șeful statului i-a comunicat doamnei Montchalin că discuțiile din cadrul acestor întrevederi s-au axat pe reglementarea conflictului transnistrean și promovarea politicii externe echilibrate a Republicii Moldova.

Pe finalul discuției, Președintele țării a reconfirmat participarea sa la ediția a II-a a Forumului Păcii, care va avea loc la Paris, în noiembrie curent, interlocutorii convenind asupra unei întrevederi cu Președintele Emmanuel Macron în cadrul acestei vizite”, se mai arată în comunicat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!