La eveniment a fost prezent și Președintele Igor Dodon: „Vreau să vă urez succese în această campanie electorală și vreau să înțelegeți cât este de mare responsabilitatea pe care v-o asumați.[...] Vă îndemn să duceți o campanie electorală corectă”, a spus Șeful Statului.

„Fiecare din noi trebuie să fie conștient de faptul că cea mai grea și responsabilă partea de constituire a unui stat de drept și trai decent, implică încă mult efort și muncă. Data de 20 octombrie va fi o etapă responsabilă în care trebuie să depunem efort pentru a învinge detașat”, a menționat Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Vă amintiți când în 2014 mulți spuneau că PSRM va acumula 1% sau și mai puțin? Am acumulat mai mult decât toți – 24 de deputați. Vă amintiți cum în 2015 liberalii spuneau că nu vom avea bașcan în Găgăuzia? Apoi Irina Vlah a devenit bașcan în 2015, din primul tur. În 2019 același lucru- acumulând 91%. Mai mult a acumulat doar Brejnev. Acum avem președintele nostru, speakerul nostru și cea mai mare fracțiune parlamentară din Parlament – 35 de oameni”, a concluzionat deputatul Bogdan Țărdea.

La finalul ceremoniei au fost prezentați candidații din partea PSRM-ului care vor lupta pentru Administrațiile Publice Locale în mai multe orașe din țară:

Chișinău – Ion Ceban;

Bălți – Alexandru Nesterovschi;

Cahul – Evghenii Osadcenco;

Basarabeasca – Piotr Pușcari;

Briceni – Vitalii Gorodinschi;

Cantemir – Iurie Mihăescu;

Călărași – Gheorghe Stratan;

Căușeni – Ecaterina Baltag;

Ceadîr-Lunga – Anatolie Topal;

Cimișlia – Ghenadie Grosu;

Comrat – Serghei Anastasov;

Criuleni – Mihail Sclifos;

Dondușeni – Ion Zloi;

Drochia – Veaceslav Lupacescu;

Edineț – Vitalie Cuței;

Fălești – Mihail Nani;
Florești – Iurie Gangan;

Glodeni – Ruslan Bernic;

Hîcești – Olesea Brînză;

Ialoveni – Serghei Canțîr;

Leova – Aliona Briceag;

Nisporeni – Nicolae Cociu;

Ocnița – Victor Artamaniuc;

Orhei – Marin Colun;

Rezina – Valentin Rotari;

Rîșcani – Andrei Tcaciuc;

Sîngerei – Tatiana Luca;

Soroca – Lilia Pilipețchi;

Strășeni – Veaceslav Anghel;

Șoldănești – Vadim Groza;

Ștefan Vodă – Gheorghe Anghel;

Taraclia – Carolina Popova;

Ungheni – Ghendie Mitriuc;

Vulcănești – Mihail Onofrei.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!