La Budești va candida Sergiu Brînză, la Condrița – Svetlana Zagareanu, Cruzești – Igor Zaporojan, Vadul lui Vodă – Viorel Onofriciuc, iar la Ghidighici – Angela Caraman.

Sergiu Brînză este născut în satul Budești. Este directorul Liceului Teoretic Budești de opt ani.

Zagareanu Svetlana s-a născut și locuiește în satul Condrița. Din 2011-2015 a activat ca consilier local. Din 2017 până în prezent activează în oficiul poștal al satului. 

Zaporojan Igor a absolvit facultatea de Istorie și psihologie la USM. Are o afacere în domeniul construcțiilor metalice.

Onofriciuc Viorel a activat în calitate de inginer în secția de dezvoltare social-economică a Primăriei Vadul lui Vodă , apoi transferat în funcția de consilier-referent al primarului. 

Caraman Angela a absolvit facultățile de Filologie și Drept la Chișinău. În anii 2016-2018 a fost secretar al Consiliului local Ghidighici. A lucrat peste 19 ani în serviciul public.

Menționăm că pe 20 octombrie vor avea loc alegerile locale generale și alegerile parlamentare noi din patru circumscripții uninominale, după ce patru parlamentari - Maia Sandu, Andrei Năstase, Viorel Melnic și Vlad Plahotniuc - au renunțat la mandat. 

Amintim că Blocul electoral ACUM, format din partidele politice PAS și Platforma DA, a fost înregistrat pentru a participa la alegerile parlamentare noi, care vor avea loc pe 20 octombrie, de Comisia Electorală Centrală (CEC). 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!