Înălțarea crucifixului la MAI a fost comentat și de cunoscătorii canoanelor biblice.  

„Andrei Năstase în discrusul său citit de pe foaie și sub gălăgia vuvuzelelor protestatarilor de afară a citat un verset din Noul Testament și a venit cu o declarație care l-ar putea întrece chiar și pe Dodon la nivelul de religiozitate: „Polițiștii, carabinierii, salvatorii, toți cei care poartă uniforma Republicii Moldova nu ar putea mișca nici măcar un grăunte fără puterea lui Dumnezeu și a Sfintei Cruci”. Pentru cei care nu știau, în Moldova pe lângă Mitropolia Moldovei și Mitropolia Basarabiei mai sunt alte încă câteva mitropolii. Sunt aproximativ vreo 15 culte ortodoxe (cu mitropoliții, episcopii și patriarhii lor) înregistrate în Republica Moldova. Apropo, nu pentru toți creștinii crucea este un simbol „dătător de viață”. Pentru unii creștini acesta este un simbol al suferinței și ei evită amplasarea crucifixelor peste tot unde este posibil. Acest eveniment a fost unul cu o doză de ipocrizie foarte mare. La inaugararea unei astfel de răstigniri, regula și rânduiala Bisericii ortodoxe spune că ea trebuie „sfințită” (binecuvântată), adică stropită cu agheasmă. Însă niciunul din clericii prezenți nu au făcut-o”, a scris vloggerul Ion Andronache

Unii internauți au mers, însă, și mai departe cu propunerile.

„Aș echipa toate mașinile de patrulare cu iconițe și agheasmă. Girofarurile să fie scoase, ca să nu sperie enoriașii și în locul lor să se instaleze niște candele mai mari în formă de cruce sau lumânări de cele groase, de 50 de lei. În loc de „Weeee Weee, Trrrr, Nino Nino” - sirenele mașinilor să tragă un „Doamne Miluiește” de 200 de decibeli când se apropie de căruța sufletul păcătos. În loc de permis de condurece, inspectorii INP, îmbrăcați în sutană reflectorizantă, vor cere pomelnicul cu 200 de lei în el. Pentru contravenții mici vor pune rătăciții să bată pe loc 50 de mătănii, iar pentru încălcări mai mari - să jertvească de la 5 000 de lei în sus pentru treburile bisericii.”

Alții s-au limitat doar la comentarii și colaje foto.

Amintim că Înălțarea Crucifixului pe holul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc duminică, 15 septembrie, în prezența Mitropolitului Moldovei și cel al Basarabiei. La eveniment au fost chemați și mai mulți angajați ai instituției, care s-au alineat în fața oficialilor, în timp ce afară, avea loc un protest al ateilor. Ministrul Andrei Năstase nu a ieșit în fața mulțimii, dar a menționat că funcția i-a fost dată de Dumnezeu și că va conduce acest Minister atât cât vrea Dumnezeu. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!