Cine sunt cei șapte pretendenți pentru conducerea Procuraturii Generale

Cine sunt cei șapte pretendenți pentru conducerea Procuraturii Generale

În timp ce Guvernul a aprobat modificări la mecanismul de numire a procurorului general, iar subiectul urmează a fi examinat de deputați, la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) continuă desfășurarea concursului pentru alegerea unui șef al Procuraturii Generale. Dacă modificările vor fi votate în Parlament, concursul va fi declarat nul, scrie Ziarul de Gardă

Pentru șefia Procuraturii Generale s-au înregistrat șapte pretendenți, printre care șase procurori.

Vsevolod Ivanov este procuror în Procuratura Chișinău. Acesta a deținut funcții în mai multe procuraturi raionale și în Procuratura Anticorupție.

Publicitate

Ruslan Popov este procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Procuraturii Generale. Ruslan Popov a fost membru al Consiliului Superior al Procurorilor, iar în prezent este membru al Consiliului Institutului Național al Justiției.

Roman Eremciuc este adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Chișinău. Acesta are experiență de peste 12 ani în sistem, activând în calitate de șef interimar al Procuraturii.

Maxim Gropa activează în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. În organele procuraturii lucrează din 2002, perioadă în care a ocupat funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.

Igor Popa a fost până în august 2019 adjunctul procurorului general. Acesta și-a început activitatea în organele Procuraturii acum 20 de ani, perioadă în care a ocupat fotoliul de procuror-șef al Procuraturii mun. Chișinău, procuror în sec. Rîșcani, procuror pentru misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale, dar și anchetator.

Eduard Bulat ocupă în prezent funcția de adjunct al Procurorului General. Activează în funcția de procuror de 25 de ani, iar timp de circa 16 ani a exercitat funcții de conducere. Bulat a fost membru al Consiliului Institutului Național al Justiției, membru al Comisiei de Stat pentru testări cu utilizarea poligrafului, dar și membru al Consiliului Asociației procurorilor.

Anatolie Istrate este în prezent avocat. Acesta a activat timp de cinci ani în calitate de judecător, iar din 1991 până în 2003 a activat în calitate de procuror adjunct și ajutor superior de procuror.

Ministra Justiției, Olesea Stamate, a prezentat conceptul de reformare a justiției, potrivit căruia, procurorul general ar fi ales de către CSP în baza unei liste propuse de Ministerul Justiției.

Funcția de procuror general a rămas vacantă la 11 iulie, după ce Eduard Harunjen a demisionat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal