„Unele creșteri recente de impozite, dar și alte câteva măsuri fiscale, au fost insuficient analizate și au creat confuzie și nemulțumire, iar modul în care încercăm să pasăm responsabilitatea în curtea FMI nu este productiv”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit lui, la întâlnirile cu cetățenii oamenii spun că, în mai multe domenii, nu văd progrese și nici măcar nu li se prezintă un plan concret, care să le dea încredere pe viitor. Este vorba despre îmbunătățirea nivelului de trai, care ar fi cea mai mare așteptare a oamenilor, asupra căreia ministerele responsabile de domeniu nu au arătat prea multă inițiativă și interes.

„Și la crearea locurilor de muncă și securizarea celor existente, nu am văzut o agendă clară a guvernului. Mai mult, cred că s-a dat un exemplu nu tocmai potrivit în zona funcționarilor publici, unde în loc să ne rezumăm la demiteri la nivelul conducerii instituțiilor cu probleme, s-a mers mult prea departe, și unii profesioniști din eșaloanele inferioare au fost demiși într-un mod nejustificat. Aștept din partea Guvernului un plan strategic, profesionist, în acest domeniu”, a mai declarat Igor Dodon.

Mesajul către ACUM și PSRM

Igor Dodon a venit cu un mesaj către coaliție de guvernare, formată din PSRM și blocul ACUM.

„Urmează o perioadă grea și încărcată. În scurt timp intrăm în electorală. Dați dovadă de maturitate politică. Mi-aș dori ca partidele din coaliție să dea dovadă de un comportament de maturitate. Nu uitați că după această confruntare urmează să reveniți la aceeași masă. În același timp, nu ne putem permite pauze electorale”, li s-a adresat președintele deputaților.

Mesajul către opoziție

„Pe mulți vă cunosc calitățile. Vă încurajez să folosiți aceste drepturi fundamentale să lucrați pentru oameni. Să susțineți în Parlament proiectele gândite pentru cetățeni. Viitorul va arăta că ceea ce am făcut a fost inclusiv pentru binele dumneavoastră. Înlocuiți victimizarea cu o abordare constructivă, inclusiv cu critică atunci când guvernarea greșește”, s-a adresat Igor Dodon deputaților Partidului Demorat și ai Partidului Șor.


Amintim că astăzi, 16 septembrie, se împlinesc 100 de zile de la învestirea Guvernului în frunte cu Maia Sandu, votat în Parlament de coaliția formată dintre PSRM și blocul ACUM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!