Vicepreședintele Partidul Platforma DA, Alexandru Slusari, susține că Acordul este demult, iar luni, 16 septembrie ar putea fi semnat. Acesta a precizat că chiar astăzi a participat la o ședință comună dintre deputați, miniștri și reprezentanți ai Președinției Republicii Moldova.

„Acordul dacă va fi semnat atunci va fi semnat între instituții: Guvern, Parlament și Președinție. Acordul este demult. Este posbil că va fi semnat astăzi. Se discută între deputați, reprezentanții Guvernului și Președinție. Azi am participat la o ședință în Parlament cu mai mulți deputați și reprezentați au Președinției și Guvernului”, a declarat Slusari.

Potrivit deputatului Slusari, Acordul nu prevede ceva deosebit, în afară de capitolul despre alegerile locale. „În mare parte reformele se regăsesc în planul de acțiuni ale Guvernului. Un mic compartiment despre alegerile locale. Nimic inedit, deosebit nu o să vedeți acolo, doar capitolul de trei puncte cu alegerile locale”, a adăugat Alexandru Slusari.

Amintim că vicepremierul Andrei Năstase a mai spus anterior că acest document ar putea fi semnat între Guvern, Parlament și Președinție. 

PSRM, dar și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spun că este nevoie de semnat un Acord cu blocul ACUM. În același timp, cei din blocul ACUM susțin că ar putea semna un acord cu PSRM dacă socialiștii își asumă edificarea statului de drept și reformarea din temelie a justiției”. Una dintre principalele priorități este reforma justiției care a fost prezentată miercuri, 28 august, pentru discuții publice. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, șefa Guvernului speră că în cadrul consultărilor publice vor găsi un numitor comun cu socialiștii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!