Precizăm că săptămâna trecută patru copii au fost internați la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, diagnosticați cu enterocolită și toxiinfecție și se află în stare de gravitate medie.

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) a comunicat că au fost depistate 128 de cazuri suspecte cu semne clinice de boală diareică acută, inclusiv o parte cu semne clinice catarale. Vârsta persoanelor bolnave este între 9-35 ani. Simptomele clinice au fost: slăbiciune generală, cefalee, faringită, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaun lichid, dureri musculare și articulare.

Liceul Teoretic „Orizont” a menționat că au fost întreprinse toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea infecției virale în celelalte filiale ale instituției.

În zilele de 11 și 12 septembrie 2019, un număr de peste 100 de copii și profesori s-au adresat la serviciul medical al liceului Orizont prezentând semne de infecție alimentară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!