„Zvonurile că procurorul general interimar va veni astăzi cu o cerere în Parlament le-am auzit încă de dimineața. [...] Vom oferi comentarii, vom răspunde la întrebările Comisiei Juridice din Parlament”, a declarat Marina Tauber.

„Noi anterior am promovat inițiativa de ridicare a imunității deputaților, pe care au semnat-o doar deputații Partidului Șor și ai Partidului Democrat. I-am îndemnat s-o facă și pe cei din PSRM și blocul ACUM. [...] Nu-i doresc nimănui ridicarea imunității de deputat., dar îndemn toți deputații, indiferent de ce se va întâmpla mai departe, să semneze proiectul de lege privind anularea imunității deputaților”, a spus vicepreședinta Partidului Șor.

Cu toate acestea, deputata crede că solicitarea de ridicare a imunității sale și a colegei sale de fracțiune, Reghina Apostolova, este un „show politic”.

Vezi și: Prima reacție a Reghinei Apostolova după cererea procurorului: Sunt nevinovată (VIDEO)

Amintim că procurorul general interimar a venit luni în plenul Legislativului cu două cereri de ridicare a imunității parlamentare a doi deputați. Este vorba de Marina Tauber și Reghina Apostolova, membre ale fracțiunii Partidului Șor. Anunțul a fost făcut de președinta Parlamentului, Zinainda Greceanîi. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!