„(n.r. – În cele 100 de zile de activitate a Guvernului Sandu) s-a reușit schimbarea conducerii anumitor instituții, desigur că nu fără anumite animozități și fără nemulțumiri, dar cred că cel mai important este că a dispărut frica din societate, frica care a persistat trei ani, frica de expunere, frica de asociere, frica de protest. Asta este probabil cea mai mare realizare”, a declarat Octavian Țîcu.
Cât despre faptul că șefii anumitor instituții au fost numiți, la fel, pe criterii politice, deputatul a spus: „Noi am avut semnată o declarație privind statul capturat, iar moștenirea regimului a fost într-atât de dificilă și complicată, încât nu ne-a permis să avem o selecție așa cum ne-am propus și cum am promis alegătorilor noștri. Prin urmare, în foarte multe cazuri ne-am ghidat de libera declarație privind statul capturat, care ne oferea posibilitatea de a numi în funcții anumiți oameni care reprezentau partidele politice. Nu este un exercițiu democratic autentic, nu am putut identifica de multe ori oameni care ar fi capabili, să nu fie dependenți de regim. Asta e o moștenire ambiguă, care sper să nu mai dureze 100 de zile”.
„Eu sper foarte mult ca după alegerile din toamnă să putem pregăti terenul pentru alegerile parlamentare anticipate, pentru că o astfel de alianță este absolut nefirească și ea duce la întărirea Partidului Socialiștilor, a lui Igor Dodon și a influenței Federației. Ruse”, a menționat deputatul, întrebat de cât timp mai este nevoie pentru a scăpa de această „moștenire”.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.