UPDATE 18:40 La Orhei, în parcul Ivanos, a fost reținută și deputata Reghina Apostolova. Aceasta a avut nevoie de traducător, care i-a fost asigurat pe loc. A fost îndemnată să-și cheme avocatul, care era deja pe drum. „E la intrare în Orhei”, a spus aceasta.


UPDATE 18:03 Marina Tauber a fost reținută la Orhei, la scurt timp după ce Parlamentul de la Chișinău a decis să o lase fără imunitate parlamentară. 

Susținătorii deputatei au încercat să blocheze mascații.  

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Marina Tauber a anunțat că în această seară avea planificată o întâlnire cu locuitorii municipiului Orhei. După discuțiile cu aceștia, unii susținători ai parlamentarei au încercat să blocheze mașina în care a urcat Marina Tauber. „Nu dăm voie. Lasă să meargă peste noi”, a declarat o femeie.

Vezi și: Prima reacție a Reghinei Apostolova după cererea procurorului: Sunt nevinovată (VIDEO)

Amintim că procurorul general interimar a venit luni în plenul Legislativului cu două cereri de ridicare a imunității parlamentare a Marinei Tauber și Reghinei Apostolova, membre ale fracțiunii Partidului Șor. După examinarea demersului în cadrul ședinței Comisiei juridică, numiri și imunități, decizia a fost aprobată cu votul a 56 de parlamentari. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!