„Eșecul și l-a asumat declarat domnul Plahotniuc. El a spus că își asumă o mare parte din acest eșec și din acest motiv și-a dat demisia și a ieșit din politică”, a declarat Candu.

Democratul a precizat că, în prezent, marea majoritate dintre membrii Partidului Democrat vorbesc despre Vlad Plahotniuc la trecut:

 „Unii consideră că el e un capitol trecut. La fel ca și în cazul domnului Lupu și altor personalități, am trecut în altă etapă. Majoritatea consideră că Plahotniuc este de domeniul trecutului. El nu mai influențează prin decizii și discuții deciziile la nivel de partid. Eu am altă relație cu el, de aceea comunic, dar nu despre viața politică din Moldova”.

Candu susține că singurele dosare deschise pe numele lui Vlad Plahotniuc sunt deschise în Federația Rusă și au la bază motive politice.

„Dosare sunt trei, doar atât. Numai Năstase a vorbit că a solicitat Procuraturii să facă dosare. Asta nu înseamnă că acel dosar există. Cele trei dosare din Rusia sunt motivate politic, nu au substanță. Este o echipă de avocați internaționali care se ocupă de acest subiect. Eu din câte știu nu există niciun dosar în Moldova. El și-a angajat avocați buni și în Moldova. Din 2009 el și-a ignorat familia și copiii având în vedere activitatea. De atunci familia lui a fost plecată din țară. Acum a decis să petreacă mai mult timp cu copiii, cu familia. Fiecare are nevoie de un restart”, a spus democratul.

Fostul președinte al Parlamentului a adăugat că una dintre cele mai mari greșeli ale lui Vlad Plahotniuc a fost că a avut o comunicare deficitară cu publicul:

„A fost o greșeală mare a d-lui, dar și a echipei că nu am reușit să-l convingem să aibă un altfel de comportament legat de comunicare. Nu este normal ca un lider de partid care și-a asumat viața politică să nu iasă în fața camerelor, să nu vină la emisiuni. Nu este normal. Necomunicarea lui presupunea comunicare din partea echipei. Noi eram avocații lui, deși nu era, dar vorbeam de lucruri pe care era mai bine să le spună el”.

 Mai mult, Candu este convins că Plahotniuc nu a avut niciun motiv să fugă din țară și exclude că fostul lider de partid ar putea reveni.

„De ce să fugă? Ce motiv ar avea? Poate o să revină. Nu se teme să revină. A vorbit despre politică în general, iar eșecul nu ține de toate activitățile pe care le-a avut. Nu are nicio reținere să revină. Am avut mai multe discuții la subiect, el va decide când trebuie să revină. Are alte activități, alte proiecte, e în călătorii diverse. Caută anumite perspective și oportunități legate de proiectele de afaceri”, a conchis democratul.

AGORA amintește că în noaptea de 14 iunie Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a plecat  din țară. S-a întâmplat după ce 

democrații au anunțat că cedează Guvernul Filip, iar la scurt timp, de pe aeroportul din Chișinău au decolat cel puțin două aeronave private. 
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!