Instituția anunță că pune accentul pe afaceri europene și experiența multinațională unică de învățare oferită de Școala Europeană a PaE. Programul BI de doi ani se axează pe chestiunile europene, științe umane, limbi și literatură, artă și istorie. BI este o modalitate diferită de a învăța, se pune accent pe învățarea studenților să gândească în mod critic și independent.

La Școala Europeană a Parteneriatului Estic din Georgia pot studia tinerii care au între 16 și 17 de ani și sunt cetățeni din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova sau Ucraina.

Deoarece numărul de locuri este limitat, doar 35 de burse pe an, adolescenții sunt selectați. Criteriile de aplicare includ înscrierea în cadrul învățământului secundar într-una din cele șase țări. De asemenea, este necesară cunoașterea limbii engleze la nivelul B2.

Următorul apel pentru depunerea candidaturilor la burse pentru anul școlar 2020-2021 va fi publicat în ianuarie 2020. Informații despre procedura de admitere găsiți pe pagina web: www.eapeuropeanschool.eu. 

Dacă ești selectat - vei primi o bursă completă, plătită de UE. Bursa îți acoperă costul studiilor, plus cazarea și mesele la facilitățile școlii, călătoria acasă din Tbilisi pentru cele patru perioade de vacanță în fiecare an, toate materialele și resursele necesare pentru studii (inclusiv cărți, laptopuri și smartphone-uri pentru durata studiilor), precum și asigurare medicală completă. Dacă ești acceptat la Școala Europeană a PaE - nu te va costa nimic pentru cei doi ani întregi, iar bursa va fi prelungită automat pentru al doilea an, atâta timp cât, bineînțeles, vei trece primul an!

Diploma IB este acceptată în 75 țări la peste 2.000 de universități.

Precizăm că la Summitul PaE din noiembrie 2017, toate statele membre ale UE și cele șase țări ale Parteneriatului estic au susținut ideea înființării unei școli europene în cadrul Parteneriatului estic drept o prioritate absolută și ca parte a angajamentului de a consolida sprijinul în favoarea tinerilor și a învățământului din regiune. Școala se numără printre cele 20 de acțiuni concrete de realizat până în 2020 care au fost aprobate de către lideri la ultimul summit și se înscrie, totodată, într-un pachet mai larg de sprijin pentru tineret, în valoare de 340 de milioane EUR.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!