„Este lista oamenilor pe numele cărora au fost pregătite toate actele pentru reținerea lor, încă demult”, a declarat fostul primar de Bălți într-o transmisiune live pe Facebook.

„Apostolova, Tauber și Novosadiuc sunt marcați pentru că sunt persoane reținute. E o dovadă directă a faptului că prin bătrâna Apostolova, prin Tauber și prin Novosadiuc ei arată lupta împotriva corupției și vor să întoarcă miliardul. Dar eu știu că dacă se desfășoară o operațiune de un asemenea nivel, toți sunt reținuți dintr-o dată. Mai ales că toate materialele pe ei sunt pregătite”, a afirmat Renato Usatîi.


Foto: captură video

Potrivit lui Usatîi, persoane din structurile de forță spun că „dezordinea” din timpul lui Plahotniuc continuă și astăzi. „Ne dau comenzi: pe acela ia-l, pe celălalt - nu”, a mai spus Usatîi.

Urmărește în direct transmisiunea în direct a liderului „Partidului Nostru”:


Amintim că domiciliul șefului agenției de presă Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc, au fost efectuate percheziții. Acesta este un apropiat al lui Ilan Șor și figurează în raportul Kroll II.

Ieri, 16 septembrie, deputatele Partidului Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute de oamenii legii, după ce parlamentarii au votat ridicarea imunității celor două parlamentare. S-a întâmplat după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat în Parlament ridicarea imunității celor două.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!