Multe persoane au refuzat să spună pentru ce protestează. Totuși, întrebată de AGORA pe cine susține, o femeie din Sângerei a răspuns: „Pe Șor. Pentru că face numai bine pentru popor. La Sângerei n-o prea făcut multe, dar am fost la Orhei Land și am văzut multe”.

Femeia a menționat că în afară de Ilan Șor nimeni nu a feliciat-o de ziua sa, dar nici de Paști nu a primit cadouri. „De când mă țin minte nimeni nu m-a felicitat de ziua mea, decât acum Șor. Și niciodată n-am primit cadouri de Paști. Dar acum de Paști, Șor ne-a dat cadouri”, povestește femeia. Însă aceasta nu a putut spune unde protestează. „Nu mai știu ce clădire, dar dacă s-a adunat lumea - m-am adunat și eu. Și-s de partea lui Șor. Lumea vorbește în tot felul, dar eu nu pot spune unde-i el (n. r. - Ilan Șor)”, a precizat femeia din Sângerei. 

„Iacă ăsta e placatul”, răspunde scurt altă femeie.

Pe cine apărați, a întrebat reportera AGORA: „Pe tata”, spune cineva. Imediat o femeie se întoarce și zice răspicat: „Părintele e cel care muncește și lucrează. Au furat toți în țară”. 

Precizăm că luni, 16 septembrie, deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova, imunitatea cărora a fost retrasă, au fost reținute de oamenii legii pentru că au părăsit clădirea Parlamentului.

Cele două deputate sunt cercetate penal pentru că ar fi fost implicate în frauda bancară. 

Procurorul general interimar a venit în plenul Legislativului cu două cereri de ridicare a imunității parlamentare a Marinei Tauber și Reghinei Apostolova, membre ale fracțiunii Partidului Politic „Șor”. Decizia de ridicare a imunității a fost aprobată cu votul a 56 de parlamentari.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!