Music Connecting People a adus fericire pe note muzicale și multe surprize la primul concert (VIDEO)

Music Connecting People a adus fericire pe note muzicale și multe surprize la primul concert (VIDEO)

Moldovan National Youth Orchestra, cu susținerea Uniunii Europene, a dat start proiectului cu două flash-mob-uri și un concert desfășurate vineri, 13 septembrie. Podul plutitor de la Molovata, câteva autocisterne din parcarea unei fabrici de cvas și curtea unei gospodării din străbuni au devenit scene pentru un cvartet al orchestrei.

Tinerii muzicieni au luat două viori, o violă și un violoncel, și au cântat inițial pentru pasagerii bacului de la Molovata. Pe valurile Nistrului au răsunat melodii din Bach, Mozart, Coldplay și altele. Atât pasagerii, cât și echipajul podului plutitor au filmat și au făcut poze, mărturisind ulterior că această călătorie a fost una deosebită, magică și plină de culoare.

...

Publicitate

După ce au ajuns pe malul stâng al râului, echipa proiectului „Music Connecting People” s-a îndreptat spre satul Tîrnăuca, de lângă Tiraspol, acolo unde urma să aibă loc concertul propriu-zis. Deoarece au venit mai devreme, instrumentiștii au trecut pe la fabrica de cvas din localitate și au organizat o surpriză pentru muncitorii de acolo. Folosind cisternele drept scenă, eu au încântat toți angajații și a adus o aromă cu note muzicale cvasului și limonadei.

...

Marele eveniment a fost primul concert din cadrul proiectului „Music Connecting People”, organizat la pensiunea Casa Karaman. Gazdele casei, surorile Karaman, au întâmpinat cei peste 100 de oaspeți cu multă căldură și cu copturi tradiționale, „hulubași”, proaspăt scoase din cuptor de către gospodine și familiile lor. Timp de aproximativ o ora și jumătate, muzicienii au interpretat aproape 20 de piese. Printre ele au fost „Eine kleine nachtmusik” de Mozart, „Viva la vida” de Coldplay, „Billie Jean” a lui Michael Jackson, precum și, la final, câteva piese populare, care i-au făcut pe spectatori să iasă la dans.

...

„Muzica este cea mai bună cale de a apropia oamenii și cel mai bun instrument pentru a facilita comunicarea. Ne bucurăm că nouă din 10 concerte vor avea loc în stânga Nistrului”, dezvăluie Andriano Marian, dirijorul Moldovan National Youth Orchestra.

...

Music Connecting People este un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului UE ”Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova. În perioada septembrie 2019 - iunie 2020, orchestra va organiza 10 concerte, dintre care nouă în stânga Nistrului.

...

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal