Proiectul nu a prevăzut însă construcția unei rampe pentru persoanele cu nevoi speciale sau pentru părinții cu pici în cărucior.

„Cred că anul viitor, în Consiliu (n.r. - Consiliul Municipal Chișinău), o să discutăm și problema respectivă. Poate că, într-adevăr, o să organizăm o rampă specială pentru invalizi și mămici cu cărucior. Proiectul inițial și așa a fost majorat cu 3 milioane de lei”, a argumentat primarul general interimar, Adrian Talmaci.

„Unghiul de înclinare care există la ziua de azi nu permite ca această rampă să fie instalată. Poate reușim cumva, în CMC, să instalăm poate pentru persoanele cu dizabilități un teleferic”, a spus pretorul sectorul Centru, Pavel Rusu.

Pentru renovarea scărilor de granit, Primăria sectorului 1 din București a alocat 920 de mii de euro. Iar Consiliul Municipal Chișinău a alocat 3,5 milioane de lei pentru lucrările aferente.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!