„Astăzi, din postura de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, am reușit să pun în mod oficial pe agenda Biroului Federal de Investigații (FBI) furtul miliardului, laundromatul mafiei internaționale și toate celelalte scheme care au ruinat sistemul financiar-bancar și au secătuit țara noastră de resurse atât de necesare”, a anunțat Năstase.

Vicepremierul a declarat că a avut întrevederi cu „înalți funcționari ai FBI”.

„Am înmânat scrisoarea prin care le solicit partenerilor americani să ne ofere susținerea plenară în localizarea și aducerea în fața justiției din Republica Moldova a tuturor celor care au comis aceste fărădelegi, începând cu Plahotniuc și Șor și toți complicii lor. Am primit asigurări că FBI ne va oferi întreg sprijinul pentru ca în țara noastră să se facă, în sfârșit, dreptate”, a mai adăugat Năstase.

Amintim că prim-ministra Maia Sandu și delegația moldovenească întreprind o vizită în SUA pe 18-19 septembrie. Din delegație fac parte Andrei Năstase, Nicu Popescu, Natalia Gavrilița și doi consilieri ai premierului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!