Potrivit unui comunicat emis de Telestar Media, printre motivele care au condus la renunțarea la frecvența națională a Canal 2 se numără „presiunile înregistrate în ultimul timp în raport cu posturile de televiziune afiliate cu General Media Grup”.

Televiziunea Română a emis anterior în Republica Moldova, însă din 7 septembrie 2007, frecvenţa de stat nr. 2 din Republica Moldova, pe care emitea postul TVR 1, a fost acordată de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) televiziunii 2 Plus. Ulterior, TVR a atacat în instanţă decizia CCA şi s-a ajuns cu o plângere până la CEDO. Conflictul s-a încheiat printr-un armistiţiu între cele două părţi, semnat pe 12 septembrie 2013, prin care autorităţile moldovene se angajează ca noul canal TV să fie preluat de toate societăţile de cablu din ţară.


Anterior, stația locală de televiziune Canal 2 Nisporeni, lansată cu circa zece luni înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019, și-a sistat activitatea.

Citește și: Companiile legate de Plahotniuc care apar în actele pe care Usatîi le numește parte a raportului Kroll 2 (DOC)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!