Primul atac, comis de un kamikaze pe motocicletă, a avut loc la Charikar.

Explozia, care a avut loc în apropiere de un punct de control prin care se făcea accesul la mitingul electoral, s-a soldat cu „26 de morţi şi 42 de răniţi”, a precizat el. Între victime se află „femei şi copii”, a precizat pentru AFP directorul Spitalului din Parwan, Abdul Qasim Sangin.

Preşedintele Ghani nu a fost rănit.

Altă explozie a răsunat, peste mai bine de o oră, în centrul Kabulului, potrivit unei surse din cadrul poliţiei. Potrivit unor fotografii ale unor servicii private de securitate, ea a avut loc în apropierea unui centru de recrutare al armatei.

Talibanii au revendicat cele două atacuri şi au amintit că au somat populaţia să nu participe la reuniuni electorale în vederea alegerilor prezidenţiale de la 28 septembrie.

Ei au revendicat, de asemenea, atentatul din Parwan, anunţând că „atacul viza o reuniune care promova alegeri marionetă”.

„Noi am avertizat deja oamenii să nu participe la reuniuni electorale, iar dacă ei suferă pierderi este vina lor”, au spus ei.

Atentatul din Parwan este cel mai sângeros ce vizează în mod direct campania electorală, de la lansarea ei, la 28 iulie. Alt atac, soldat cu 20 de morţi, a vizat în acea zi birourile Afghanistan Green Trend (AGT), o mişcare politică înfiinţată de Amrullah Saleh, prezent pe lista lui Ashraf Ghani, în poziţia de prim-vicepreşedinte.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!