Este și ultima zi când pot fi desemnați candidații la funcția de deputat în cele 4 circumscripții electorale uninominale: Nr. 17, 33, 48 și 50, unde vor avea loc alegeri parlamentare noi.

CEC atenționează că pe 19 septembrie se încheie și activitatea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat și expiră termenul de colectare a semnăturilor.

Ulterior, Consiliul electoral de circumscripție, în termen de cel mult 7 zile, va examina documentele depuse și va adopta o hotărîre privind înregistrarea sau refuzul de a înregistra candidații la alegeri.

Precizăm că până acum au fost înregistrați de CEC în cursa pentru fotoliul de primar de Chișinău - cinci candidați: Ion Ceban din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova; Valeriu Munteanu de la Uniunea Salvați Basarabia; Valeri Klimenko, înaintat de Partidul Politic „Șor”; Andrei Donică, propus de Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa – Надежда” şi Teodor Cârnaţ care va candida din partea Partidului „Voinţa poporului”.

Alții și-au anunțat intenția de a participa la alegerile locale din 20 octombrie sau au depus actele pentru a fi incluși în lupta electorală. Blocul ACUM a spus că va fi reprezentat de Andrei Năstase, iar activistul Victor Chironda a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar de Chișinău. Victor Chironda candidează din partea Mișcării Forța Nouă.

Fratele democratului Dumitru Diacov și fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov este candidatul Partidului Nostru pentru șefia capitalei.

Fostul primar general interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu anunță că va candida independent la funcția de primar general al Chișinăului. Ex-ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, a spus că va candida pentru funcția de primar general, fiind desemnat de Partidul Verde Ecologist.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!