Timp de 15 zile de la adoptarea prezentei decizii, Direcția generală locativ-comunală și amenajare va prezenta proiectul regulamentului Serviciului Protecția Animalelor, elaborat în colaborare cu reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor pentru protecția animalelor.

Din bugetul municipal se vor aloca 200 de mii de lei pentru elaborarea Registrului animalelor de companie din municipiul Chișinău și 200 de mii de lei pentru elaborarea Registrului de evidență a animalelor fără stăpân capturate pe raza municipiului Chișinău.

Anual se vor aloca 300 de mii lei pentru derularea Programului municipal de sterilizare gratuită a animalelor de companie. Tot anual se vor aloca 600 de mii de lei pentru derularea Programului municipal de microcipare și înregistrare gratuită a animalelor de companie.

Regulamentul mai prevede alocarea din bugetul municipal a unui milion de lei pentru funcționarea Centrului de capturare și sterilizare a animalelor fără stăpân.

Directorul interimar al Regiei „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, spune că Centrul de capturare și sterilizare a animalelor fără stăpân nu face față numărului mare de animale și că e nevoie de un azil. „Problema câinilor vagabonzii se rezolvă doar parțial. Câinii sunt sterilizați și întorși în oraș. Trebuie de creat condiții pentru câine, ca acestea să fie îngrijit și izolat”, a spus Eugeniu Axentiev.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!