APP dezvăluie numeroasele scheme de corupție în urma auditului de la Moldtelecom: „Lista poate fi continuată până la infinit”

APP dezvăluie numeroasele scheme de corupție în urma auditului de la Moldtelecom: „Lista poate fi continuată până la infinit”

Managementul companiei Moldtelecom a inițiat un proces amplu de auditare a activității financiare, a relațiilor cu partenerii și a licitațiilor desfășurate de companie. Potrivit directorului Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Moraru, deși auditul încă nu s-a încheiat, la Moldtelecom au fost constatate mai multe „practici vicioase îndreptate spre promovarea unor anumiți agenți economici, precum și efectuarea de plăți neargumentate, care se resfrânge direct asupra rezultatelor financiare ale companiei”. În cadrul unei conferințe de presă, șeful APP a oferit mai multe exemple.

Un subiect este, potrivit lui, încheierea de contracte vădite dezavantajoase pentru Moldtelecom, iar altul este legat de poziția dominantă a unor agenți economici pe domenii întregi ce țin de activitatea întreprinderii sau funcționarea acesteia.

„Prin încheierea unui contract exclusiv de plasare a publicității la TV și radio cu un SRL, banii destinați publicității au fost direcționați doar către un holding media. Alte posturi TV și radio cu rating compatibil fiind limitate în asimilarea banilor destinați publicității, ceea ce este inacceptabil”, a declarat șeful APP.

Publicitate

Potrivit lui Eugeniu Moraru, Moldtelecom a sponsorizat substanțial organizarea unui turneu de K1, alocând suma de 2,5 milioane de lei în anul 2018 și 1,2 milioane de lei în 2019.

„Contratarea de credite destul de costisitoare și neargumentate, lipsa viziunilor clare de dezvoltare, lipsa indicatorilor clari de performanță și multe alte fapte care au majoritat semnificativ cheltuielile operaționale ale Moldtelecom, au și făcut imposibilă, în unele cazuri, oferirea unor oferte comerciale favorabile”

Autor:

Potrivit funcționarului, pentru evitarea unor astfel de situații a fost revizuită în întregime procedura de achiziții și bunuri care va fi implementată de APP pentru toate întreprinderile de stat și societăți pe acțiuni.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprivesc.eu.moldova%2Fvideos%2F2354596884804334%2F&show_text=0&width=560

„Directorul APP a ținut să laude angajații Moldtelecom, menționând că rămânerea pe piață a operatorului se datorează dedicației excepționale a angajaților, fapt care ne oferă certitudinea în viitorul companiei”, a spus Moraru.

Citește și: „Camere King Imperial și Queen Club Imperial”. Foștii directori ai Moldtelecom, vizite turistice în Dubai din banii statului?

Cazul business analyst-ului fictiv de la Moldtelecom: Beneficia de salariu și mașină întreținută din bani publici

Lista VIP, premiul de 250 de mii de lei și majorarea artificială a indicatorilor de performanță de la Moldtelecom

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal