Exporturile de mărfuri destinate țărilor UE au însumat peste 10 de milioane de dolari, cu 1,8% mai puțin față de anul 2018, deținând o cotă de 65,4% în total exporturi.


Țările CSI au fost prezente în exporturile Moldovei cu o pondere de 14,7%, ce corespunde unei valori de aproape 233 milioane de dolari. Exporturile de mărfuri către aceste țări s-au micșorat cu 5%, comparativ cu ianuarie-iulie 2018, conform BNS.

În același timp s-au micșorat exporturile în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Italia, Franța, Serbia, Portugalia, Bulgaria, Belarus, Austria, Emiratele Arabe Unite, Grecia, Slovacia etc.

Importurile de mărfuri realizate în luna iulie 2019 au însumat 498 de milioane de dolari, cu 12,0% mai mult, față de luna anterioară și cu 2,2% - comparativ cu luna iulie 2018.

S-au diminuat importurile din Bulgaria, Austria, China, Turkmenistan, Japonia, Serbia, Polonia, Belgia, Ungaria, Danemarca, Israel, SUA, Brazilia, Islanda, Canada, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Chile, Grecia, Letonia etc.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!