Primele săgeți spre Țîcu, lansate din blocul ACUM. Popșoi: Un bărbat adevărat, într-o asemenea situație, își depune mandatul

Primele săgeți spre Țîcu, lansate din blocul ACUM. Popșoi: Un bărbat adevărat, într-o asemenea situație, își depune mandatul

Decizia lui Octavian Țîcu de a părăsi blocul ACUM a stârnit primele reacții din partea deja foștilor colegi de bloc. Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, e de părerea că, participând la cursa pentru șefia capitalei, Țîcu va avea „o concurență acerbă pentru un loc în subsolul clasamentului”. 

Un comentariu critic la adresa lui Țîcu a venit din partea tânărului Eugeniu Sinchevici, care a colectat semnături pentru Țîcu în circumscripția Ungheni.

„Am umblat prin glod la Ungheni să conving oamenii să-l voteze. Acum regret. Dacă toți votau ca Țîcu, împotriva Zinaidei Greceanii, încă era Plahatniuc în Țară, și Petic la închisoare, și Tauber, Reghina la libertate. El nu a înregistrat nici un proiect de lege de o relevanță majoră, nu a făcut nimic pentru a apropia Republica Moldova de România. Lipsă totală de înțelegere a relevanței anumitor probleme. Copii sunt flămânzi? Asta conteză mai puțin, dar „flămând” ai scris cu î din a? asta contează mai mult. Acum vrea să dezbine dreapta la alegeri locale, ca Chișinăul să fie câștigat de Ceban. Nu o să îmi fie deloc dor de domnul Țîcu. Pe viitor o să îmi învăț lecția și niciodată nu o să mai fac campanie, pentru persoanele care nu merită”, a scris tânărul.

Publicitate

Ulterior, cu un comentariu a venit și vice-speakerul Parlamentului, Mihai Popșoi.

„Împărtășesc sentimentul colegului meu Eugeniu și totuși vreau sa îi urez succes fostului coleg Țîcu să ia mai multe voturi decât Valeriu Munteanu, Ruslan Codreanu sau, în cel mai rău caz, nu mai puține decât Vladimir Cebotari. Dl Țîcu va avea o concurență acerbă pentru un loc în subsolul clasamentului. Dacă pentru asta merită să dai cu piciorul în cei care au muncit și te-au adus în Parlament? Un bărbat adevărat într-o asemenea situație își depune mandatul”, a spus Popșoi.

Amintim că, miercuri, Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea PPDA din Parlament și rămâne deputat independent în cadrul blocului ACUM. Totodată, Țîcu a anunțat că va candida la funcția de primar al orașului Chișinău la alegerile locale generale din 20 octombrie, însă nu a specificat dacă o va face independent sau din partea unei forțe politice.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal