Freddy Riffaud, primar fără etichetă politică a comunei Essarts-en-Bocage (9.000 de locuitori), a publicat un „decret municipal oficial” pentru săptămâna 5-11 octombrie, când se desfășoară prima ediție a unui festival de muzică „Localitatea în bucurie”.

„Considerând viteza cu care o emoție negativă poate să se răspândească și să creeze ravagii” și „riscul crescut de stări proaste la venirea toamnei, când este mai puțin soare”, aleșii cer „să nu lase intrarea pe teritoriul nostru (...) niciunei persoane care ar putea bloca expresia acestei emoții (bucuria)”.

Decretul, datat din 13 septembrie, cere, de asemenea, „interzicerea difuzării muzicii care ar putea fi percepută ca deprimantă sau tristă, de filme, povești și cărți care se termină rău”. Toate acestea trebuie să fie înlocuite de filme, povești și cărți care produc endorfine, hormonii fericirii, râs cel puțin de trei ori pe zi”.

Riffaud, care lucrează part-time în domeniul informaticii, a spus, pentru AFP, că regretă „că este prea multă tristețe” în țară și că vrea să încerce să „răspândească o stare de spirit” fericită în magazine și cetățenilor localității.
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!