În cadrul întrevederii cu reprezentantul OSCE, șeful statului și-a exprimat gratitudinea pentru disponibilitatea de a organiza în octombrie o nouă rundă de negocieri în formatul „5+2”.

„Am calificat inițiativa părții ruse de relansare a procesului de distrugere a munițiilor depozitate în localitatea Colbasna, drept foarte binevenită și un pas bun în contextul reglementării politice a problemei transnistrene. Am exprimat speranța că sub egida OSCE acest proces ar putea fi realizat în termeni restrînși și cu eficiență maximă”, a mai scrie Igor Dodon pe pagina de facebook.com.

Chestiuni legate de retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană și distrugerea muniţiilor din depozitele de la Cobasna s-au discutat și în cadrul întrevederii secretarului de stat Tatiana Molcean cu secretarul general al OSCE, Thomas Greminger.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!