Programul educațional va oferi resurse și instrumente pentru ca elevii să-și îmbunătățească abilitățile tehnice, practice și sociale și să se integreze cu succes pe piața muncii. 

Centrul deține spații funcționale unde se vor desfășura atelierele de lucru: Prelucrarea lemnului, arta culinară, atelier de fotografie și robotică. Fiecare atelier va fi frecventat de cel puțin 30 de copii, activitățile fiecărui atelier desfășurându-se de două ori pe săptămână, cu o durată de două ore, anunță printr-un comunicat de presă Fundația Soros-Moldova.


Centrul vocațional creează oportunități de viitor, a menționat directorul executiv al Fundației Soros-Moldova, Petru Culeac. „Aceste schimbări nu se vor simți imediat, ci peste 10 – 15 ani - când tinerii care vor participa la atelierele Centrului își vor aminti unde au învățat curiozitatea, unde au căpătat dorința de a cunoaște mai multe, unde au prins bazele roboticii, artei de prelucrare a lemnului sau alte lucruri pe care le vor învăța aici”, a spus Petru Culeac. 


Costul total al proiectului constituie 58.898 de euro, dintre care 80% sunt oferiți de Uniunea Europeană și Fundația Soros-Moldova, iar 20% reprezintă contribuția Gimnaziului Grigore Vieru din Sărata Veche și Primăria comunei Sărata Veche.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!