„În iulie am avut prima ședință de lucru. Ieri am avut o altă ședință, la care au fost puse punctele pe i. Așteptăm solicitarea Ministerului Economiei către Consiliului Audiovizualului pentru a solicita tuturor surselor mass-media promovarea spoturilor publicitare pregătite, pentru ca cetățenii să treacă, treptat, la televiziunea digitală prin eter.

Au fost procurate 9.000 de set-top box-uri care vor fi repartizate către Ministerul Economiei către persoanele defavorizate și, în caz de acumulare a cererilor suplimentare, vor mai fi cumpărate, ca până în martie să asigurăm accesul la informație digitală.

„Cei care vor deține multiplex A vor beneficia gratuit nu de 15, dar de 18 canale”, a spus Lebedinschi. „Dacă reușim să conectăm multiplex B, atunci putem ajunge la 36 de canale”, a adăugat deputatul.

„La moment doar șase televiziuni folosesc acest serviciu. Sperăm foarte mult ca până în martie Consiliul Audiovizualului să anunțe concurs pentru slot-urile libere”, a mai spus Lebedinschi.


Amintim că un proiect de lege care prevede că 1 martie 2020 este data la care se va încheia tranziția de la televiziunea analogică la cea digitală terestră a fost votat la 8 februarie 2018 în plenul Parlamentului.

Anterior, în 2015, legislatorii au stabilit termenul la data de 31 decembrie 2017. Acest lucru însă nu s-a întâmplat în realitate, iar unul dintre motivele principale este incapacitatea tehnică a radiodifuzorilor de a asigura tranziția.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!