Potrivit lui Denis Ulanov, el a fost șofer mașinii în care Tauber și Apostolova au plecat de la Chișinău la Orhei, după ședința Parlamentului din 16 septembrie.

„Am mers cu mașina mea, în care ne aflam trei deputați. Am mers în parcul Ivanos din Orhei, unde aveam programat din timp o întâlnire cu alegătorii. Pe drum, mașina mea e oprită de o mașină de poliție. Mi-au luat documentele. Alexandru Slusari a declarat atunci că chipurile Denis Ulanov vrea să le scoată din țară de Tauber și Apostolova. Are o fantezie bogată”, a declarat Ulanov.

„Timp de 30 de minute mașina mea a fost reținută fără argumente legale. După ce Tauber și Apostolova s-au urcat într-o altă mașină, s-au apropiat alte mașini de poliție, care au blocat calea și acelei mașini. Apoi Tauber și Apostolova s-au urcat în a treia mașina, după care s-a început urmărirea. Domnule Slusari, ați găsit cine a furat miliardul, show-ul s-a terminat. Înțeleg că electoratul PSRM și ACUM trebuie să fie mulțumit acum”, a continuat deputatul Partidului Șor.

Acesta spune că, în drum spre Orhei, deputatele au fost supravegheate de forțe speciale înarmate, procurori, dar și alte persoane.


Potrivit lui, astăzi la ora 12 judecătorii vor examina demersul procurorilor privind arestul la domiciliu a Reghinei Apostolova.

„Împotriva noastră se duce un război. Vor să ne distrugă”, a mai spus parlamentarul, menționând că formațiunea politică va rezista atacurilor.

Amintim că luni, 16 septembrie, deputatele Partidului Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute de oamenii legii, după ce parlamentarii au votat ridicarea imunității celor două parlamentare. S-a întâmplat după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat în Parlament ridicarea imunității celor două. Ulterior, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute pentru 72 de ore, iar Tauber a fost plasată în arest la domiciliu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!