„Asta e o răfuială politică, vă rog să nu chinuiți procurorul general. Noi știam despre asta. S-a încercat pe un dosar, nu s-au găsit argumente, s-a mers pe alt dosar tras de urechi”, a mai spus Pavel Filip.

După îndemnul lui Filip de a supune la vot ridicarea imunității deputaților democrați, președinta Parlamentului a întrebat șeful Direcției juridice a Parlamentului dacă acest lucru este posibil.

„Imunitatea parlamentară nu e un drept personal al deputatului. Ridicarea imunității deputatului poate fi doar în cazul cererii procurorului general pentru o cauză concretă”, i-a răspuns Ion Creangă.

Amintim că astăzi, 19 septembrie, procurorul general interimar a solicitat ridicarea imunității deputaților Vladimir Cebotari (PDM) și Petru Jardan (Partidul Șor).

Citește și: Primul comentariu al lui Cebotari după demersul procurorului: Eu doar am executat o Hotărâre de Guvern (VIDEO)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!