Lilian Carp a evitat să discute cu presa înainte de începutul ședinței Parlamentului. În schimb, Iurie Reniță a declarat că împărtășește decizia lui Octavian Țîcu.

„Sunt într-o profundă reflecție și lucrul ăsta e cunoscut și în cadrul fracțiunii și în cadrul Blocului. Argumentele evocate de dl. Țîcu le împărtășesc și eu. Pe mine mă deranjează faptul că Igor Dodon și-a consolidat impardonabil influența și puterea în Republica Moldova. E o mare eroare faptul că s-a semnat acordul și mai ales includerea în acest acord a colaborării în cadrul alegerilor locale. Alegerile sunt o competiție, aici trebuie să te manifești. Eu îl susțin pe cel mai bun viitor primar”, a declarat Iurie Reniță.

Amintim că Octavian Țîcu a părăsit Blocul ACUM pe 18 septembrie, spunând că pe interiorul blocului nu există o coeziune sănătoasă. El și-a anunțat intenția de a candida la alegerile din Capitală.

„Voi susține blocul dacă va fi în interesele țării. Nu voi susține niciun proiect socialist. Pentru mine momentul de turnură a fost țeapa trasă la CC. Am mers pe mâna lui Slusari că vom vota doi oameni politici cu condiția ca ei să nu fie președinți. Aștept și Carp să vedem ce reacție o să aibă. Cred că și Iurie Reniță și Lilian Carp gândesc în unison”, a declarat ulterir în cadrul unei emisiuni televizate Octavian Țîcu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!