Totodată, Denis Ulanov a menționat că rămâne neclar de ce Comisia juridică, numiri și imunități a stabilit să se întrunească în ședință vineri la ora 10:00, atât timp cât Petru Jardan a anunțat că revine în țară abia luni. 

„Solicitarea procurorului se bazează pe acțiuni din 2013 și pe Hotărâri ale Guvernului din acea perioadă. Jardan era atunci director general al Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău. Noi considerăm că formularea nu e legală”, a mai declarat Ulanov. 

UPDATE 11:15 Primul comentariu al lui Cebotari după demersul procurorului: Eu doar am executat o Hotărâre de Guvern (VIDEO)

UPDATE 11:10 Democrații vorbesc de „răfuială politică”. Filip: „Propun să ridicați imunitatea tuturor deputaților PD”

Amintim că joi, 19 septembrie, procurorul general interimar a solicitat ridicarea imunității deputaților Vladimir Cebotari (PDM) și Petru Jardan (Partidul Șor). 

Luni, 16 septembrie, deputatele Partidului Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute de oamenii legii, după ce parlamentarii au votat ridicarea imunității celor două parlamentare. S-a întâmplat după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat în Parlament ridicarea imunității celor două. Ulterior, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute pentru 72 de ore, iar Tauber a fost plasată în arest la domiciliu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!