Lilian Carp, către colegii din Parlament: Abțineți-vă să anticipați venirea procurorului. Miroase a imixtiune politică

Lilian Carp, către colegii din Parlament: Abțineți-vă să anticipați venirea procurorului. Miroase a imixtiune politică

Deputatul Lilian Carp a ținut să vină cu un mesaj către colegii săi din Legislativ, dar și pentru procurorul general. „Stimați politicieni, abțineți-vă de la declarații că azi vine procurorul să ridice pe unul sau pe altul. Aceasta arată ca o imixtiune în activitatea Procuraturii”, a declarat politicianul de la tribuna Parlamentului. 

Declarațiile lui Carp au venit în contextul examinării demersului procurorului general interimar privind ridicarea imunității democratului Vladimir Cebotari.

„Sper foarte mult să nu ajungem în situația când vom avea un dosar fragmentat. Astfel s-a început, pe criterii politice. Nu știu ce s-ar fi întâmplat cu acest dosar dacă rămânea aceeași guvernare. Am fi avut noi oare aceste ridicări de imunități? Rugămintea este ca acest dosar să fie unul luat în ansamblu. Noi știm beneficiarul final”, a subliniat deputatul.

Publicitate

Carp a avut un îndemn și pentru colegii din plenul Parlamentului.

„Stimați politicieni, abțineți-vă de la declarații că azi vine procurorul să ridice pe unul sau pe altul. Aceasta arată ca o imixtiune în activitatea Procuraturii. Se poate întâmpla că astăzi calacă pragul Parlamentului procurorul general, dar mâine poate trece drumul la dumneavoastră și la alte instituții. Cu indicațiile tot ar fi bine să vă abțineți. Noi ne dorim o Procuratură corectă, care să acționeze în conformitate cu legea. Este bine că ați început cu ridicarea imunității unor persoane care noi știam și fără mare studiere a dosarelor că sunt implicate în procesul de delapidare. Eu sunt sigur că caracatița care a fost construită este foarte greu să fie scosă la suprafață. Multe persoane au fugit, multe dosare au dispărut, multe documente, iar acum e greu de a reface tot traseul. Am rugămintea să vă faceți lucrul profesionist și să aveți grijă ca toți cei implicați să fie închiși, iar politicienilor să nu le permiteți să vă dea indicații”, a mai declarat Lilian Carp.

Amintim că astăzi atât deputați din Fracțiunea Partidului Șor, cât și cei din Partidul Democrat au declarat că mai mulți parlamentari au anticipat „vizita” la Parlament a procurorului general interimar. Totodată, șeful Procuraturii Generale a declarat în repetate rânduri că nu îndeplinește indicațiile nimănui și nu primește indicații de la nimeni.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal