Informația că democrații ar putea să părăsească sediul de lux din centrul Capitalei, amplasat între străzile Armenească și Bulgară a apărut în spațiul public la scurt timp după formațiunea politică s-a pomenit în opoziție, iar liderul de atunci al formațiunii, Vlad Plahotniuc, a plecat din Republica Moldova. Despre eventuala plecare din luxul de pe strada Armenească a vorbit și Dumitru Diacov la sfârșitul lunii iunie curent.

Sediul a aparținut anterior comuniștilor. PCRM vânduse clădirea unui nou proprietar, iar beneficiarul real se ascunde în paradisul fiscal din Belize. RISE a mai scris că beneficiarul din Belize este reprezentat în Republica Moldova de un personaj-cheie din anturajul lui Vlad Plahotniuc. Edificiul cu patru niveluri a fost proiectat cu spații pentru zeci de birouri, un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană.

AGORA precizează că clădirea de pe strada Tighina aparține uneia dintre fiicele deputatului Dumitru Diacov. Ziarul de Gardă a scris anterior că Dumitru Diacov şi soţia sa, Tatiana, deţineau bunul imobil din iulie 2005. Potrivit ultimei estimări din iunie 2009, valoarea cadastrală a terenului de 11 ari este de 4,8 milioane de lei, valoarea clădirii nefiind indicată.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!