1. Transportul public de comunitate

„Multe chestii sunt vizibile în lumea civilizată, sunt normale demult, la noi încă oamenii le văd cu ochi pătrați și nu le vine să creadă. De exemplu transportul public de comunitate. Vorbim despre biciclete publice, sau biciclete comunitare. În Moldova încă nu funcționează acest aspect.  Ideea a apărut prin campusuri universitare, apoi s-a răspândit în cartierele cu nivel sporit de încredere, apoi în locurile unde transportul public nu ajungea în toate părțile orașului”, a declarat directorul executiv al Asociației ASIST, Mark Mazurean.

2. Mașinile comunitare

O altă tendință expusă de directorul executiv ASIST vizează mașinile comunitare. Pe lângă faptul că pot fi închiriate pentru o perioadă determinată de timp, acestea îi scutesc pe utilizatori de grija parcărilor, întrucât au parcări predestinate în toate regiunile orașului:

 „Minibus electric cu sistem de auto-pilotare. Ele merg pe un traseu bine determinat, sunt confortabile, nu merg prea repede, dar sunt bio și foarte moderne”.

3. Mai multă accesibilitate

O altă tendință folosită pe larg în lume este accesibilitatea tipurilor de transport, spune Mark Mazurean.

 „Toate tipurile de transport accesibile printr-un card. În anumite localități metroul nu ajunge în toate părțile orașului, de aceea până la el ajungi cu un autobuz. Sunt sisteme paralele de transport comunitar și cu accesarea unui card poate fi accesat oricare dintre sistemele existente”, a adăugat Mazurean.

4. Mai puțin timp de așteptare

 Directorul executiv ASIST a precizat că panourile de informare contribuie la reducerea timpului de așteptare, iar aplicații mobile cu indicarea GPS a transportului și cele pentru planificarea conexiunilor sunt indispensabile într-un oraș modern. 

5. Tichetarea electronică

O altă latură de dezvoltării transportului public ține de securizarea transportului, dar și de tichetarea electronică:

 „Tichetarea – aici stăm foarte medieval. Doamna care stă toată ziua în transport obosită, supărată nu are cum să fie fericită. Sistemul de tichetare personalizat e depășit. Sunt mașini de vânzare a tichetelor, mașini de vânzare în interior, tot felul de abonamente”.

Fostul ambasadorul al Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun a prezentat prin intermediul unui filmuleț cum funcționează tichetarea electonică în transportul public în orașul Talinn, dar și alte curiozități la subiect.

 Evenimentul ON&OFF the Record este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK aid și implementat de Internews în Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!