Summa a lansat la Chișinău Courtyard by Marriott: Primul hotel internațional de tip select-service de 4 stele

Summa a lansat la Chișinău Courtyard by Marriott: Primul hotel internațional de tip select-service de 4 stele

Compania de construcții și investiții „Summa” se extinde cu noi proiecte de succes în Republica Moldova. Două noi edificii de clasă premium au fost date în exploatare la Chișinău.

„Sunt aproape 25 de ani de când lucrăm în Moldova, cu acești oameni frumoși și minunați. Vreau să le mulțumesc tuturor muncitorilor, inginerilor, furnizorilor, contractanților și prestatorilor de servicii cu care am lucrat la proiect. Fără ei nu ar fi fost posibilă această realizare. Toată lumea știe ce proiecte am dezvoltat și cât de recunoscători suntem pentru ceea ce am realizat în țară”, a declarat președintele companiei „Summa” Selim Bora.

Datorită Summa a fost posibilă construirea primului hotel internațional de tip select-service de 4 stele din capitală – Courtyard by Marriott Chișinău.

Publicitate

„Această clădire din spatele meu este rezultatul unei interacțiuni complexe dintre cel mai mare lanț hotelier din lume și Summa. Summa este un investitor vizionar. Acolo unde alții văd doar riscuri, Summa găsește oportunități. Mă bucur să anunț astăzi că în oficiul nostru central vom arbora încă un drapel – cel al Republicii Moldova, un drapel care plasează țara pe harta globală a călătorilor”, a subliniat directorul Dezvoltare Hotelieră, Rusia și CSI, „Marriott International”, Ivan Kiseev.

Clădirea are 120 de camere standard și este singurul hotel din Republica Moldova dedicat celor care călătoresc în scop de afaceri.

„Courtyard by Marriott Chișinău oferă cea mai bună experiență hotelieră pentru noua lume a businessului, astfel încât oaspeții noștri să-și poată urma pasiunile personale și profesionale”, a adăugat directorul regional, rețeaua hotelurilor SUMMA în Moldova, Umit Yuksel.

„Pătrunderea pe piața RM a unei rețele, a unui lanț hotelier atât de renumit, notoriu, ca Marriott International, și încă o investiție remarcabilă a grupului Summa în RM, este o nouă eră, o nouă pagină care încadrează RM în circuitul turistic și economic mondial”, a punctat consilierul președintelui Republicii Moldova, Ion Chicu.

Alături de Courtyard by Marriott Chișinău, Summa și partenerul său, compania Fiba Group, au construit un centru de afaceri cu birouri de clasa A+.

Cele două noi edificii, împreună cu Shopping Moldova – un alt proiect de succes dezvoltat de Summa și Fiba Group – formează acum un complex multifuncțional în inima capitalei.

„Ei merită să fie recunoscuți drept cei care au schimbat la față Chișinăul, cu atâtea hoteluri, centre rezidențiale, un spital, un aeroport internațional. De asemenea, ei contribuie la dezvoltarea economică a Republicii Moldova, asigurând locuri de muncă. Acest hotel, de asemenea, va fi o contribuție esențială la bunăstarea socială”, a declarat Ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer.

Investițiile totale pentru realizarea celor două proiecte depășesc 35 de milioane de euro.

„Ceea ce face Summa în spiritul reciprocității și parteneriatelor aici, în Moldova, o face și în alte țări, țări în curs de dezvoltare, inclusiv în Africa. Este un gest care insuflă speranță. Cred că ceea de ce au nevoie astăzi oamenii e ca mai mulți investitori să-și unească forțele pentru a sprijini prosperitatea, parteneriatele și dezvoltarea durabilă în lume”, a conchis Ambasadorul special UNESCO în Haiti, Michaelle Jean.

Summa este o companie internațională cu un portofoliu vast în construcții, imobiliare, industria hotelieră, energetică, sănătate și alte domenii.

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal