„Domnul Cebotari confundă ceva, dânsul probabil nu prea a înțeles că Plahotniuc deja nu mai este în țară, că poliția politică s-a desființat, cea care urmărea oamenii pe timpul lui Plahotniuc, intra cu copitele în intimitatea jurnaliștilor, activiștilor civici și altor oameni. Îl asigur pe Cebotari că în R. Moldova, de acum încolo, sunt respectate drepturile prevăzute de Constituție. Insinuările astea nu-i fac față. Trebuie să probeze, alfel nu e decât un papagal”, a spus Năstase.

Reacția vine după ce fostul ministru al Justiției, democratul Vladimir Cebotari, a spus că este urmărit „ba de SIS, ba la indicația lui Andrei Năstase”. „Eu văd cum sunt filat, cum vin mașinile la indicațiile unui ministru concret. Ei se schimbă. Câteodată SIS, iar câteodată - la indicația lui Năstase vin diverse persoane, mașini care nu sunt în subordinea MAI”, a spus Cebotari marți seara, la emisiunea „Politica”.

Amintim că anterior Andrei Năstase a anunțat că a expediat procurorului general interimar o scrisoare în care îi solicită inițierea procedurii de ridicare a imunității parlamentare și investigarea lui Cebotari pe cazul furtului miliardului.

Precizăm că joi, pe 19 septembrie, Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității lui Vladimir Cebotari. Procuratura Generală a specificat că „are bănuielii rezonabile că deputatul Vladimir Cebotari, în 2013, prin depășirea atribuțiilor de serviciu și în interesul unui grup criminal organizat, a contribuit direct la preluarea controlului asupra Aerportului internațional Chișinău prin inițierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea aeroportului, cu scopul de predare în concesiune a activelor Aeroportului agentului economic creat și afiliat grupului criminal”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!