„Îmi pare rău că a făcut acest gest. În adâncul sufletului îl înțeleg, pentru că are niște motive, dar pentru noi acum este importantă unitatea”, a declarat Arina Spătaru.

„Când nu ești de acord o dată sau de două ori cu deciziile fracțiunii, ai dreptul. Dar atunci când de fiecare dată nu ești de acord, probabil ești în fracțiunea greșită”, a spus Dumitru Alaiba.

„Din păcate, domnul Țîcu nu s-a încadrat în echipă. Premisa de a fi individualist probabil a fost mai puternică”, a menționat Inga Grigoriu.

„Faptul că a hotărât să facă acest lucru înainte de alegeri și să bage un cuțit în spate, este regretabil”, a subliniat Liviu Vovc.

Vezi și: Cum comentează plecarea lui Octavian Țîcu deputații Lilian Carp și Iurie Reniță (VIDEO)

Cât despre divergențele care ar exista în cadrul blocului ACUM, la care a făcut referire și Octavian Țîcu, majoritatea deputaților au spus că sunt momente de lucru.

„Există o rivalitate nesănătoasă la acest capitol și îmi pare rău pentru asta”, a spus Arina Spătaru.

„Eu nu le-aș numi divergențe. Le-aș numi momente de lucru”, a menționat Vladimir Bolea.

„Evident că apar anumite animozități. Dar trebuie să înțelegem care este prioritatea la moment – orgoliile, supărările personale sau interesul țării și reformele pentru cetățeni”, a opiniat Alexandru Slusari.

Pe 18 septembrie, Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea parlamentară PPDA și că urmează să rămână deputat independent. El și-a exprimat regretul că în rândurile blocului ACUM nu există o coeziune sănătoasă. A doua zi, acesta a depus actele pentru înregistrarea în cursa pentru șefia capitalei din partea Partidului Unității Naționale (PUN).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!